Co do spotów to odbywają się nieregularnie bo mało osób znowu przyjeżdża ja jutro wracam z Gołdapii więc można byłoby się spotkać w tym tygodniu , ktoś chętny ?
Witam wszystkich.
Jestem nowym użytkownikiem wiec jeszcze nikogo nie znam ale bardzo chętnie przyjadę na spot - oczywiscie jeżeli mogę
Pozdrawiam
Witam,
jest trochę na forum odnośnie problemów z rozrusznikiem natomiast nic co zdarzyło się mi dziś...
A mianowicie. Wyszedłem normalnie z pracy, wsiadłem w samochód i pojechałem po odbiór Osramów NB, ale wcześniej musiałem jeszcze zahaczyć o bankomat. Zaparkowałem, wypłaciłem pieniądze, wsiadam w samochód przekręcam kluczyk... i dupa blada nie pali. Kontrolki się palą ale nie chce palić. Nie ma nawet najmniejszego pyknięcia ani szumu. Później zobaczyłem że palą się kontrolki silnika i EPC. Wystudzenie silnika ani inne czary typu reset nie działały cały czas to samo. Nie pali i już :?
"Nie mam pana płaszcza i co mi Pan zrobi? Cham się uprze i mu daj :twisted: "
Potem ojciec wziął mnie na hol, jechałem na luzie (tylko kluczyk w stacyjce był chyba najdalej przekręcony) i nagle auto odpaliło. Oczywiście bez szarpania na dwójce czy tym podobnym. Pod eskortą dojechałem pod dom i niestety znowu to samo. Jutro po południu będę musiał coś wymyślić bo w ciągu dnia nie mam niestety na to szans...
Czy ktoś może mieć pojęcie co to może być i ile mnie to szaprnie po kieszeni?
Dzięki za info
I last but not least WIELKIE DZIĘKI dla:
• Grzesia za próbę pomocy telefonicznej i podanie sposobu na sprawdzenie (i uspokojenie mnie przy okazji) że to nie rozrząd
• Ziomala za wsparcie i pomoc w namierzeniu haka do holowania z przodu :diabelski_usmiech
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
hankasz7, ale później z linki jakoś (dosłownie jakoś bo nie wiem jak bo jechałem na luzie) odpalił więc nie sądzę żeby to była pompa bo dojechałem kilkanaście kilometrów do domu. MiKruS, jw przy rozwalonym immo chyba by nie zapalił.
Jedyne co się świeciło to EPC i kontrolka silnika, ale chyba podczas jazdy zgasło choć już sam nie wiem :|
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
MiKruS, jw przy rozwalonym immo chyba by nie zapalił.
To jest taka usterka, ze raz łapie, a raz nie.
Ja bym rozebrał obudowę kiery i przeczyścił wszystkie styki, kostki pinowe, itp.
Zaszkodzic nie zaszkodzi, a wrecz pomoze na przyszlość jesli to nie to.
A jak sie okaze, ze to wlasnie to, to masz problem z czapki - to tylko 10-30 minut roboty.
Choc jak IMMO nie swiecil, to raczej jednak nie to...
MiKruS, a jak u mnie czasem mryga konrolka od immo i wtedy nie odpala wyjme kluczyk chwile odczekam i wtedy jest ok to co wystarczy samo przeczyszczenie wszystkich styków i już będzie spoko czy to może co innego.
Nie ma na to reguła raz odpala normalnie a raz musze ze trzy cztery razy próbować.
MiKruS, a jak u mnie czasem mryga konrolka od immo i wtedy nie odpala wyjme kluczyk chwile odczekam i wtedy jest ok to co wystarczy samo przeczyszczenie wszystkich styków i już będzie spoko czy to może co innego.
Nie ma na to reguła raz odpala normalnie a raz musze ze trzy cztery razy próbować.
Przyczyna: zabrudzona przepustnica. Szukaj mojego wątku.
Auto pojechało na lawecie do ASO (dożywotnia gwarancja mobilności, a więc gratis) a czyszczenie 70 zł.
No i już jestem po naprawie :szeroki_usmiech
Generalnie opcja której bym się chyba nigdy nie spodziewał. A mianowicie.
Od klemy odchodzi gruby jak palec czarny kabel (nie wiem czy tylko do rozrusznika czy m.in. do rozrusznika). Kabel jest fabrycznie generalnie integralna częścią klemy (jest zalany w w klemę) i okazało się że kabeł się wziął i wyłopotał :shock: Jako tako się 3mał chyba na izolacji, ale był już przepalony. No i generalnie nowa klema i po zawodach. Przy okazji wymieniłem rozrusznik bo rzeczywiście kiepko chodził jak się człowiek przysłuchał i teraz już śmiga jak powinien :szeroki_usmiech
Generalnie dla Warszawiaków mogę polecić firmę gdzie to robiłem. Zajmują się chyba tylko alternatorami i rozrusznikami. Warszawa, Targowa 11/13 (wjazd od strony stadionu Xlecia) tel 022 619 58 96
Dziękuję za rady i pomoc
witam!!!! panowie i panie mam problem z rozrusznikiem od jakiegoś czasu dziwnie sie zachowuję objawia się to tym że gdy staram się odpalić auto raz rozrusznik kręci normalnie a raz tylko szumi!!!!!! :evil: nie bardzo wiem co robić??!!! czy wymienić już rozrusznik? dodać muszę że jeśli nie odpalę to muszę chwilę odczekać i za drugim razem odpala normalnie ale ma też takie jazdy że muszę się trochę podenerwować!!!!
dziękuję za pomoc z góry
Mogła wypalić się blaszka miedziana w bendiksie i niema styku. Miałem tak kiedyś w Kadecie, rozebrałem go odwróciłem blaszkę i po kłopocie, ale octavka to nie Opel
Komentarz